Een archery tag kopen: de 3 nadelen ervan

Wil je meer weten over archery tag huren?

Door bij ons een pijl en boog te huren kun je waar en wanneer je maar wilt archery tag spelen. Dit is een leuke activiteit voor jong en oud met de familie, kinderen, vrienden of collega’s. Welk team is het beste in elkaar en het archery tag target raken met de pijl en boog? Met het huren van archery tag heb je in ieder geval gegarandeerd een spannend, gaaf en onvergetelijk teamspel.

Zit je te overwegen of te twijfelen om een archery tag te kopen of te huren? Of wil je gegarandeerd al een archery tag kopen? Dan is het wel handig om vooraf te weten wanneer dit wel en niet handig is. Organiseer je bijvoorbeeld vaak een archery tag game, dan is het juist handig om een archery tag set te kopen. Maar er zitten ook zeker wat nadelen aan. Wij vertellen jou de 3 belangrijkste nadelen van een archery tag kopen.

1. Relatief duur

Ten eerste is een archery tag set kopen een stuk duurder dan dat je deze huurt. Tenminste als je het niet zo vaak organiseert en speelt. Het voordeel is alleen wel dat alles geregeld voor je wordt. Maar je bent al zo’n 90 euro per archery tag set kwijt als je deze wilt kopen. En als je op een evenementenlocatie een archery tag wilt huren waarbij alles geregeld wordt, ben je al wel 300 euro kwijt voor 12 spelers en één uur spelen. 


Een archery tag set huren is dan een stuk voordeliger en je kunt er jouw eigen draai aan geven. Zo maak je het zo leuk als je maar zelf wilt. Je kunt bovendien ook een feest of uitje organiseren dat binnen jouw budget past. Tevens komen er vaak nog extra kosten bij het kopen van een archery tag. Denk aan het kopen van bunkers, een target en een pomp om de bunkers op te blazen. En je zal zelf alles moeten repareren als het kapot gaat. En dat is vaak toch wat minder fijn.

2. Veel opslag nodig

Huur je voor een grote groep, dan zal je aardig wat archery tag sets moeten kopen. En dat ga je niet alleen voelen in je portemonnee, maar je zal er ook veel opslag voor moeten hebben. Zeker als je dat bijna niet hebt, liggen de archery tag bogen en pijlen erg in de weg. Je kunt natuurlijk ook opslag huren, maar vaak is dat het niet waard. Voornamelijk als je het niet vaak speelt. Huur je een archery tag set dan kun je daarnaast nog eens een lasergame, silent disco, bubbel voetbal of iets anders bij huren.


Maar is het dan wel handig om een archery tag te kopen bij een kleine groep? Wij adviseren dit alleen niet als je er veel extra’s bij wilt. Dus stel je wilt er nog archery tag bunkers of targets bij kopen, dan is het niet zo handig. Je kunt natuurlijk ook gekantelde tafels, pallets, tonnen of hooibergen gebruiken als bunker, maar het geeft een leuker effect als je deze huurt. Bovendien doen de opblaasbare bunkers geen pijn als je er tegenaan loopt. Huur je een archery tag set, dan kun je deze er voordelig bij huren. Hoe fijn is dat!

3. Minder vrijheid en gemak

Als laatste heb je als nadeel dat het natuurlijk vrij duur is, maar je vaak niet weet hoe lang het meegaat. En als je daar zeker van wilt zijn, dan past de prijs van de archery tag set die je wilt kopen niet altijd binnen jouw budget. Bij het huren van een archery tag set kun je er vanuit gaan dat de set een hele dag of meerdere dagen meegaat. Ze worden immers gecheckt. En is dit niet het geval, dan kun je altijd contact met de verhuurder opnemen en wordt dit opgelost.


Tevens heb je bij een archery tag kopen op een bepaalde locatie veel minder vrijheid. Je bent vaak al zoveel kwijt aan de archery tag set, dat je er weinig extra’s meer aan toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan te gekke archery tag kleding, camouflagenetten of rookmachines, zodat het net echt lijkt. Een archery tag set kopen is vaak zelfs lastig, omdat je zoveel opties hebt, dat je niet kunt kiezen. En dat niet alleen, de ene keer speel je het met meer personen dan de andere keer. Ook vervelend als je dan te weinig voorraad hebt.

Waar huur je een archery tag set?

Je kunt bij ons kiezen om een archery tag set te huren. Je hebt dan het voordeel dat het zelfs voor meerdere dagen kan en voor een onbeperkt aantal personen. Je hebt alle vrijheid om het te organiseren zoals jij wilt. En annuleren kan ook altijd nog, als het bijvoorbeeld ineens gaat regenen of er iets tussenkomt. Verder is het eenvoudig te organiseren en kun je alles in één keer huren, ook de extra attributen. Je krijgt er zelfs gratis diploma’s bij. Kies je ervoor om een archery tag set te kopen, dan profiteer je hier niet van.


Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle mogelijkheden bij onze archery tag set.