Archery tag op elke locatie in Nederland

Archery tag op eigen locatie is een voor allerlei gelegenheden. Daarbij kun je op vrijwel elke locatie in Nederland archery tag spelen. Jij zet het veld uit en wij leveren de archery tag set op een PostNL-punt naar jouw keuze. Zo is een spelletje archery tag dus zo geregeld. Op deze pagina vertellen we je alles over hoe je archery tag op eigen locatie organiseert. Liever meteen huren? Klik dan op de knop hieronder!

Archery tag set huren

Archery tag set huren

Vanaf €32,- voor 4 personen

Een dag onbeperkt spelen met een boog, masker en 2 pijlen per persoon.

Voor slechts €13,- overal verzonden

Geleverd bij een PostNL-punt bij jou in de buurt inclusief uitleg én retourlabel.

Archery tag spelen op je eigen locatie met een gehuurde set

Wat moet je weten over archery tag op locatie?

Archery tag op locatie dient goed te verlopen. En dat gaat alleen als je een geschikte locatie kiest. Dit is ook wel het eerste en belangrijkste wat je regelt bij een archery tag set huren. Archery tag is een buitenactiviteit bij uitstek. Omdat je met een beetje kracht en techniek een pijl tientallen meters verder schiet. Daardoor wil je het liefst flink wat ruimte hebben om te spelen. Het is alleen niet zo dat het indoor onmogelijk is, je hebt alleen wel de ruimte nodig. Voordeel van indoor archery tag is dat je zeker weet dat de pijlen niet al te ver weg vliegen en dat je ze dus altijd terug kan vinden. Plus dat je geen last hebt van regen.

Daarnaast is het van belang om naar de groepsgrootte te kijken, zodat je weet hoeveel ruimte er op een archery tag locatie nodig is. Het is belangrijk dat je er archery tag bunkers neer kunt zetten, als je meer spanning in het spel wilt. Zo kunnen de spelers ook schuilen. En om de game helemaal compleet te maken bieden wij de optie om extra attributen te huren, zoals lichtsets, camouflagenetten en rookmachines. Verder is de sfeer van het gezelschap zeer belangrijk voor een unieke, leuke beleving.

Tips bij het zoeken naar een archery tag locatie

In principe ben je geheel vrij om een locatie uit te zoeken voor archery tag. Echter leert de ervaring dat er wel een aantal factoren zijn die het succes en plezier dat je beleeft tijdens een middagje archery tag kan beïnvloeden. Daarvoor geven wij jou de volgende tips:
  • Let op de veiligheid. Het is natuurlijk belangrijk om maskers te dragen zodat er geen pijlen in de ogen komen. Maar het kan ook handig zijn om een safe zone van zo'n 6 meter af te zetten tussen beide teams.
  • Stem de grootte van het veld af op het aantal deelnemers. Bij zowel een te klein als bij een te groot veld is het lastig om het overzicht te houden en de scores bij te houden. En dat kan voor onenigheid zorgen. Denk bij het uitzetten van een veld aan de afmetingen die je voor trefbal zou aanhouden.
  • Houd korte rondes van 10 tot 15 minuten aan, wissel teams af, speel meerdere spelvormen of combineer het met andere activiteiten. Zo blijft het energiepeil hoog.
  • Geef de spelers voldoende ruimte en tijd om archery tag te oefenen. Zeker als ze het nog niet vaker gespeeld hebben.
  • Kijk naar een locatie waar van zichzelf al obstakels zijn om achter te schuilen.

Archery tag spelen kan bijvoorbeeld:

In het bos
In een gymzaal
Op een bedrijfs- of schoolterrein

In een grote schuur

Op een sportveld

Indeling van het speelveld

Het handigst is om een speelveld in drie delen te verdelen, zoals op de afbeelding te zien is. Beide teams hebben een eigen veld met daartussen een stukje niemandsland. In het niemandsland of de safe zone mag je niet schieten en telt het ook niet als je geraakt wordt. Je kunt het beste de safe zone zo'n 5 meter breed maken. Zo weet je zeker dat beide teams op voldoende afstand van elkaar staan om niet van dichtbij geraakt te worden. 

Voor extra speelplezier kan het leuk zijn om obstakels te plaatsen in het veld. Deze zorgen ervoor dat spelers kunnen schuilen voor rondvliegende pijlen, waardoor het moeilijker wordt om elkaar te raken. Je kunt deze bij ons huren, maar je kunt ook bomen, gestapelde autobanden, lege olievaten, gekantelde tafels, gymtoestellen of hooibalen op de gekozen archery tag locatie gebruiken.

Inspiratie ideeën

Voor elk budget is er wel een locatie. Je kunt voldoende gratis archery tag locaties vinden. Denk bijvoorbeeld bij archery tag aan een park of een bos, maar je kunt natuurlijk ook voor een pleintje, sportveld of je eigen achtertuin gaan. Of je nu speelt op een boerderij, in een verlaten kerk, in een stadspark of in een weiland. Het kan allemaal. Bij een outdoor archery tag game is het handig om ook een bepaald afgebakend gebied af te spreken waarbinnen gespeeld wordt. Daarbij is het slim om een paar obstakels te plaatsen waar je achter kunt schuilen en houd er rekening mee dat de pijlen ook buiten het veld gaan vliegen.

We verhuren onze archery tag set door heel Nederland en we zorgen er ook nog eens voor dat alles heel goedkoop geleverd wordt via een PostNL-punt. Wij versturen altijd alles op tijd zodat jouw archery tag feestje nooit in het water kan vallen. Zijn er nog dingen onduidelijk? Wij helpen jou graag. Ook hebben wij archery tag tips op onze site staan.

Archery tag in heel Nederland

Als er pijlen kunnen rondvliegen, kan er archery tag gespeeld worden. Jij regelt de locatie en eventuele schuilplekken. Wij zorgen voor een professionele set waar iedereen mee uit de voeten kan. De meeste mensen die bij ons huren, kiezen ervoor om de set te laten versturen naar een pakketpunt via PostNL. Zo betaal je slechts €13,- voor verzending én retour. Wij leveren dan ook in alle provincies die Nederland rijk is:

Archery Tag Drenthe

Archery Tag Flevoland

Archery Tag Friesland

Archery Tag Gelderland

Archery Tag Groningen

Archery Tag Limburg

Archery Tag Noord-Brabant

Archery Tag Noord-Holland

Archery Tag Overijssel

Archery Tag Utrecht

Archery Tag Zeeland

Archery Tag Zuid-Holland