Indoor archery tag

We krijgen vaak vragen over waar je allemaal archery tag kunt spelen en of dat ook indoor kan? Nou, dat kan zeker. Sterker nog, we bevelen het warm aan. Op deze pagina vertellen we je alles over indoor archery tag spelen. Liever meteen reserveren? Klik dan op de groene knop.

indoor archery tag in een gymzaal

Waarom indoor archery tag?

Archery tag staat bekend als een buitenactiviteit bij uitstek, toch beweren wij dat je het ook prima binnen kunt spelen. De ervaring leert namelijk dat dat ook gewoon heel leuk is en daarbij is het ook nog eens veel makkelijker. We leggen je uit waarom.

Archery tag kun je prima spelen in bijvoorbeeld een gymzaal of een bedrijfshal. Deze plekken hebben vaak allerlei schuilplekken voorhanden, waardoor je er gemakkelijk kunt spelen. Ook heb je natuurlijk het voordeel dat je hierdoor ook gemakkelijk kunt schuiven met obstakels om achter te schuilen. Wanneer je bijvoorbeeld een trefbal opstelling bouwt in een sporthal, kun je dat heel gemakkelijk finetunen.

Ook heb je het voordeel dat je nooit afhankelijk bent van het weer en dus ook niet bang hoeft te zijn voor modder of regen. Wel zo makkelijk bij bijvoorbeeld een kinderfeestje wanneer het niet letterlijk in het water valt vanwege het weer. Wist je trouwens dat je onze set kosteloos kunt annuleren tot 48 uur van tevoren? Zo heb je dus praktisch mooi-weer garantie in het geval van outdoor archery tag.

Een speelveld voor indoor archery tag op school

Verlichting en sfeer

Een ander voordeel van indoor archery tag is dat je ook gemakkelijk sfeer kunt maken. Er gaat natuurlijk niks boven archery tag in een idyllische omgeving, maar je kunt binnen gemakkelijk jouw perfecte archery tag arena maken. Je hebt de optie om bijvoorbeeld de wanden te versieren met een aantal camouflagenetten en je kunt extra spanning creëren met discolampen of een rookmachine. Zeker wanneer je al even bezig bent is het heel vet om het zicht op tegemoetkomende pijlen lastiger te maken met bewegend licht en rook.

Archery tag is veilig doordat iedereen met een masker speelt

Kun je archery tag veilig indoor spelen?

Bij archery tag is het altijd belangrijk dat je aan de veiligheid denkt, wanneer je indoor speelt dus ook. Het nadeel van indoor archery tag is dat de ruimte wat kleiner is. Zo blijft er vaak minder veilige ruimte over voor toeschouwers. Zorg dat die ergens veilig achter glas of een camouflagenet staan of laat ze een masker dragen tijdens het kijken zodat er geen dwarrelpijlen bij een toeschouwer in het gezicht kunnen komen.

Ideeën voor locaties

Wij stellen wel eens dat wanneer je er trefbal kunt spelen, je er ook archery tag kunt spelen. Gebruik dan dus ook vooral je fantasie bij het bedenken van een indoor archery tag locatie. Er zijn mensen die dat ook hebben gedaan en op die manier hebben wij deze plekken al voorbij zien komen.

Archery tag op kantoor

Archery tag is natuurlijk ook heel geschikt als bedrijfsuitje. Een grote bedrijfsruimte is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor een potje. Als je een grote kantoortuin hebt is het heel fijn archery tag spelen. De punten zijn van schuim dus je hoeft niet meteen te vrezen voor monitors of laptops, maar haal de meest kwetsbare spullen wel even weg.

Archery tag in een sporthal

Waar speelde je altijd trefbal? Tijdens de gymles op school natuurlijk. Alle turntoestellen worden tactisch geplaatst als schuilplaatsen en gaan met die banaan! Archery tag verschilt daarin niet heel veel. Houd hier wel rekening met de toeschouwers

Archery tag in een schoolgebouw

Wanneer een gymzaal te gemakkelijk is kun je natuurlijk ook een andere ruimte in het schoolgebouw nemen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen archery tag spelen in de aula? Vaak is er ook meer dan genoeg ruimte over voor toeschouwers.

Archery tag in een grote schuur

Wanneer je zeker wilt weten dat er niks zomaar kapot gaat is een wat robuustere indoor omgeving ook heel geschikt voor archery tag. Waarom zou je geen grote schuur gebruiken van bijvoorbeeld een boerderij? Je hebt alle ruimte en daarbij kun je vaak op meerdere plekken schuilen. Pas wel op voor hopen mest. We willen onze set graag schoon terug ;).


Wanneer je een plek in gedachten hebt, dan heb je eigenlijk alleen nog een archery tag set nodig. Deze kun je eenvoudig bij ons huren vanaf €8,- per persoon. Stel dus snel je set samen en plaats een bestelling.