Archery tag outdoor

Archery tag is uitstekend geschikt als buitenactiviteit. Of je nu een veldje ombouwt tot strijdtoneel of dat je kiest voor een stuk bos om je pijlen af te voeren, het kan allemaal. In dit artikel vertellen we je alles over wat er zo leuk is aan outdoor archery tag, waar je rekening mee kunt houden en geven we je wat inspiratie voor locaties. Wil je liever meteen een set reserveren? Stel dan je set samen door op de groene knop te klikken.

Daarom speel je archery tag outdoor

Waarom outdoor archery tag?

Archery tag is een outdoor-activiteit bij uitstek. Boogschieten is iets wat je vooral buiten doet. Zo heb je namelijk alle ruimte om je eigen veld uit te zetten en naar eigen inzicht obstakels te plaatsen om achter te schuilen, of je maakt natuurlijk gewoon gebruik van natuurlijke obstakels in de omgeving. Zo ben je dus echt één aan het worden met de omgeving en wordt je spelletje archery tag meteen een stuk avontuurlijker dan wanneer je binnen zou spelen.

Verder worden oorlogen natuurlijk ook nooit uitgevochten in een sporthal. Wanneer je dus echt het beest in jezelf los wil laten, ga je lekker naar buiten om daar een speelplek uit te zetten. Zo ervaar je echt het plezier van outdoor archery tag.

Wat zijn de nadelen van archery tag op een buitenlocatie?

Is outdoor archery tag helemaal rozengeur en maneschijn? Natuurlijk niet. Wij zijn er ook maar om het huren van een archery tag set aan te prijzen. Er zijn ook zaken waar je rekening mee moet houden. Vaak is het namelijk wat lastiger om een buitenlocatie te vinden. Je moet natuurlijk best een groot veld hebben. Denk ongeveer een half voetbalveld en houd daarnaast ook een bufferzone aan voor pijlen die het veld uit vliegen.

Doordat pijlen best ver kunnen komen is de kans aanwezig dat er ook pijlen wegvliegen en dat je daar soms lang naar moet zoeken. Dat is zonde van de tijd. Houd daar dus ook rekening mee wanneer je gaat scouten voor een archery tag locatie.

Ten slotte verhuren wij onze archery tag sets in Nederland en dat betekent dat het weer natuurlijk ook altijd van invloed is. Gelukkig ben je bij ons heel flexibel. Wij verzenden onze sets meestal via PostNL. Wanneer wij de set nog niet verzonden hebben, mag je altijd gewoon kosteloos annuleren als bijvoorbeeld de weersverwachting slecht is. Check dus even 3 dagen van tevoren het weer, dan weet je zeker dat alles goed komt.

archery tag huren is veilig doordat iedereen met een masker speelt

Hoe houd je outdoor archery tag veilig?

Archery tag op een buitenlocatie is net zo veilig als je het zelf maakt. Je kunt immers in een rubberentegelparadijs gaan spelen, maar ook in een bos. Het is net wat je wil. Wij willen je echter wel aanbevelen om rekening te houden met de mensen waarvoor je huurt. Met een groep volwassenen kun je meestal prima in een bos spelen en draagt het alleen maar bij aan de sfeer en beleving. Wanneer je echter met een kinderfeestje archery tag in het bos gaat spelen, kan dat ook maar zo leiden tot een hoop struikelpartijen en schaafwonden. Zorg er daarbij voor dat iedere speler voldoende ruimte heeft, maak het veld dus zeker niet te klein. Voor 6 tegen 6 raden wij een speelveld aan ter grootte van ongeveer een half voetbalveld. Gebruik vooral je eigen gezond verstand bij het archery tag spelen. Kijk naar hoe mensen zullen gaan rennen en houd rekening met waar een pijl allemaal heen kan vliegen.

Deze buitenlocaties raden wij aan voor archery tag

In principe kun je outdoor archery tag spelen op iedere plek waar pijlen rond kunnen vliegen. Wanneer we echter mensen vragen hoe zij het hebben aangepakt, dan horen we vaak deze locaties terug:

Archery tag in het bos

Bij archery tag denk je waarschijnlijk al snel aan een soort Robin Hood-ervaring en daar hoort natuurlijk een bos bij. Of je nu echt een veld uitzet of gewoon free-for-all op elkaar gaat schieten. De hele ervaring wordt bijna vanzelf heel vet wanneer je het in het bos doet. Houd er echter wel rekening mee dat mensen zich kunnen verwonden en uiteraard is het handig om je te kleden op de gelegenheid

Archery tag op een sportveld

Een stuk veiligere optie is natuurlijk een sportveld. Denk aan voetbal, hockey of tennis. Al deze velden zijn ervoor gemaakt om helemaal los te gaan en zijn dan ook heel geschikt voor een spel als archery tag. Houd er echter wel rekening mee dat deze velden helemaal vrij zijn van obstakels en dat je dus ook geen natuurlijke schuilplekken hebt. Deze kun je echter wel huren, net als andere accessoires. Houd wel rekening met hoe je de obstakels gaat verankeren in de grond. Dat valt meestal tegen op kunstgras of gravel.

Archery tag in een weiland

Wanneer je iets avontuurlijker ingesteld bent, kun je ook gewoon in een weiland gaan spelen. Zo weet je ook meteen dat je niemand in de weg loopt met je spel en kun je eenvoudig het veld afzetten met wat lint. Kijk wel even uit voor wat de dieren allemaal aan ‘cadeautjes’ achterlaten op het veld. Bijkomend voordeel is dat er meestal een boerderij bij zit waar je allerlei obstakels vandaan kunt toveren.

Archery tag in een park

Wanneer je meer in een stedelijke omgeving woont, is de ruimte vaak schaars, dan kan het dus slim zijn om juist in een park te gaan spelen. Het probleem dat hierbij vaak wel voorkomt is dat je het park natuurlijk wel moet delen met anderen. Ga dus niet spelen in een overvol park, want daar krijg je geheid gedoe mee. Wanneer er ergens een veldje vrij is, kun je het echter prima even afzetten. Hou vooral rekening met voorbijgangers en het moet helemaal veilig kunnen.

Archery tag op het strand

Een vergelijkbare plek met een park is een strand. Veel voorbijgangers, maar in principe ook wel ruimte. Houd er ook hier rekening mee en een extra factor is natuurlijk de zee. Onze pijlen blijven drijven, maar haal ze wel op tijd terug als ze in het water belanden. Anders ben je meer aan het zwemmen dan aan het schieten.

Ben jij nu ook zo enthousiast als wij over archery tag en wil je het zelf eens proberen op eigen locatie? Reserveer dan snel een set en plaats een bestelling!