5 gouden archery tag tips voor een geweldige party

Een pijl en boog huren is echt super leuk en het spel zit vol uitdaging. Want wist je dat pijl en boog schieten helemaal niet zo eenvoudig is? En dan hebben we het over het raken van een archery tag target of persoon. Maar goed, oefening baart kunst. Deze te gekke activiteit bevat spanning, sensatie en actie met een historisch tintje. En die activiteit kun je nog gaver maken met onze archery tag tips, speciaal voor jou.

Heb je al een archery tag set gehuurd of ben je dit van plan? Dan wil je natuurlijk een onvergetelijke archery tag party organiseren. Je kunt volledig zelf beslissen hoe je dat doet. Of je nu archery tag met 6 of 100 personen speelt, op een indoor of outdoor locatie, jij bepaalt hoe en wat. Er zijn tal van mogelijkheden, wat tevens kan leiden tot keuzestress. Daarom geven wij jou de 5 beste archery tag tips. Zo heb je alvast een richtlijn en kun je inspiratie opdoen om een geweldige dag te organiseren.
Groepsfoto na een archery tag party

1. Zorg voor een gezellige sfeer

Allereerst is het bij een archery tag party heel belangrijk dat er een gezellige sfeer aanwezig is. Archery tag vereist immers vaardigheid, snelheid en teamwork. En bij teamwork is een fijne en gezellige samenwerking zeer belangrijk. Als er onenigheid in het veld ontstaat, dan is de sfeer ook meteen minder goed. Zorg daarom allereerst voor een spelleider, die de spelregels vooraf duidelijk uitlegt en toezicht houdt of alles goed verloopt tijdens de archery tag party.

De spelleider deelt tevens de teams in en laat hen overleggen over hun tactiek. Onze archery tag tips hierbij zijn om voor korte rondes van ongeveer 10 minuten te zorgen door teams af te wisselen, zodat er tussendoor rust genomen kan worden. En het energiepeil blijft daardoor hoog. Regel voldoende drinken, omdat de archery tag game veel inspanning kost. Daarbij is een friet- en ijskraam na afloop ook zeker een aanrader. De spelers kunnen dan even napraten over hun onvergetelijke archery tag party.

2. Regel een archery tag locatie

Bij het huren van een archery tag set is het belangrijk dat je ook een geschikte locatie kiest. Je hebt zowel archery tag indoor als outdoor locaties, afhankelijk van het weer. Onze archery tag tips zijn om het op een centraal gelegen plaats te organiseren, waar iedereen zo kan komen. Dit kan bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Delft zijn, maar ook je eigen woonplaats. En dan zal je nog een geschikte plek moeten vinden met voldoende ruimte om vrij te kunnen bewegen.

Waar kun je aan denken qua archery tag locatie? Wij geven je alvast wat ideeën. Bij een archery tag indoor kun je denken aan een sporthal, voetbalstadion, loods, grote schuur op een boerderij of bedrijfspand. En bij een archery tag outdoor is een bos, strand, voetbalveld, park, bedrijfsterrein of weiland zeer goed geschikt. Wil je de spelers echt een unieke dag laten beleven? Dan is een ijsbaan of een rolschaatsbaan zeer leuk. De spelers worden zo meer uitgedaagd om op hun skeelers of rolschaatsen de tegenstander en target te raken.
Een goede tip bij archery tag is tijdig dekking zoeken

3. Huur extra attributen

Wist je dat je bij een archery tag set ook extra attributen kunt huren? Zo maak je jouw archery tag party helemaal compleet. Je kunt onder andere doelwitten regelen, die de spelers dan van het andere team moeten raken. En opblaasbare bunkers waar ze achter kunnen schuilen. Dit is alleen nodig als er op de locatie geen geschikte materialen zijn. In een gymzaal of bos is dit vaak al wel aanwezig. Archery tag tips voor obstakels die je bij jouw party kunt gebruiken zijn hooibergen, tonnen, gymmatten, pallets of tafels die je neerlegt.

Is dit alles wat je extra kunt huren? Nee, je kunt jouw archery tag op een indoor of outdoor locatie altijd nog gaver maken. Zo kun je een lichtset, rookmachines of camouflagenetten erbij huren. En wil je het net een echte veldslag laten lijken, dan zijn soldatenuniformen ook zeker leuk om erbij te regelen. Vergeet alleen niet om het speelveld af te bakenen door middel van pionnen, linten of gevulde flessen. Zo zal de archery tag goed verlopen.

4. Creëer extra afwisseling

Je kunt archery tag bij ons onbeperkt de hele dag door spelen. En dat niet alleen, je kunt deze zelfs voor meerdere dagen huren. Het nadeel is alleen wel dat de spelers de archery tag party op een gegeven moment zat zijn. Daarom is afwisseling zeer belangrijk. Onze archery tag tips zijn om meerdere spelvormen te spelen. De game kent immers enorm veel spelvarianten. Denk aan archery tag trefbal, The Hunger Game, Capture the Flag en Hollandse Leeuwen.

Wil je liever één variant spelen, dan kun je ervoor kiezen om het te combineren met lasergamen, bubbelvoetbal en apenkooien. Niet alleen archery tag kan indoor, maar ook al deze andere activiteiten. En dat maakt de combinatie dan ook zo goed. Tevens kun je elke keer dat je het speelt voor een andere locatie kiezen. Zo zorg je ervoor dat iedereen telkens de archery tag anders zal beleven.

Archery tag met pijl en boog is een feest voor jong en oud

5. Maak jouw archery tag party speciaal

Onze allerbeste archery tips bewaren we natuurlijk voor het laatst. Deze gouden tip is om een video van de archery tag party te maken als unieke herinnering. Zo kun je iedereen laten zien hoe gaaf het wel niet was. En een archery tag video is voor de kinderen ook zeker leuk, zodat zij altijd terug kunnen kijken naar dat moment. Verder is het aan te raden om een thema toe te voegen, zoals een historisch Romeinen uitje, stoere soldaten uitje of juist meer een beach uitje.

Bij archery tag kun je tevens meerdere doelgroepen tegen elkaar laten spelen, het is voor iedereen geschikt. Dit komt vanwege de veilige gezichtsmaskers en doordat het geen pijn doet. En wil je helemaal een speciaal uitje, dan is het ook zeer gaaf om het tijdens zonsondergang te spelen. Zo zorg je voor extra spanning op jouw archery tag party. Bekijk ook onze archery tag video over hoe archery tag precies werkt.

Waar huur je een archery tag set?

Je kunt bij ons kiezen om een archery tag set te huren. Je hebt dan het voordeel dat het zelfs voor meerdere dagen kan en voor een onbeperkt aantal personen. Je hebt alle vrijheid om het te organiseren zoals je wilt. En annuleren kan ook altijd nog, als het bijvoorbeeld ineens gaat regenen of er iets tussenkomt. Verder is het eenvoudig te organiseren en kun je alles in één keer huren, ook de extra attributen. Kies je ervoor om een archery tag set te kopen, dan profiteer je hier niet van.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle mogelijkheden bij onze archery tag set.