Wat is archery tag?

Overweeg je een keer archery tag te proberen, maar heb je geen idee hoe het werkt en vraag je je nog af wat archery tag is?

Als ervaren verhuurbedrijf leggen we je graag alles uit.

Liever meteen een set samenstellen om het uit te proberen? Stel dan je set samen

Archery tag is een spel dat trefbal met boogschieten combineert. Je schiet dus op elkaar met schuimen pijlen waarbij je punten scoort of tegenstanders elimineert door leden van het andere team te raken. Zo speel je dus een soort trefbal, maar gaat het hier niet om hoe hard en accuraat je kan gooien, maar komt het aan op je boogschietskills.

Archery tag kan worden gespeeld op allerlei locaties, zowel indoor als outdoor en is geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen vanaf 6 jaar tot ouderen die zich nog vitaal genoeg voelen voor een spelletje trefbal met pijl en boog. 

Uitleg wat is archery tag

Wat heb je nodig om archery tag te spelen?

Een groot voordeel van archery tag is dat je met onze set eigenlijk alles hebt voor een geslaagd spelletje archery tag. Jij regelt de locatie, wij regelen de rest. In onze archery tag set zitten degelijke bogen, pijlen met schuimpunt en maskers voor de bescherming van het gezicht. Daarbij kun je bij ons tentjes huren die kunnen dienen als bunkers om achter te schuilen en hebben wij ook eventueel netten, discolampen en rookmachines om het geheel van extra sfeer te voorzien. Verder is de kledingkeuze afhankelijk van waar je speelt, maar houd er rekening mee dat fanatiekelingen gaan duiken.

Doel van het spel

Wat het doel van archery tag is, is afhankelijk van welke spelvorm je speelt. Klik hier voor een uitleg van verschillende spelvormen. Bij de basisvorm van archery tag heb je een target waar je punten uit kunt schieten en kun je je tegenstander raken. Het spel is gewonnen wanneer alle punten uit het target zijn geschoten of wanneer alle tegenstanders afgeschoten zijn. Je kunt dus niet gewoon de hele tijd blijven schuilen. Je moet echt uit je schuilplaats om een overwinning te behalen. Dat is wat archery tag zo’n goed spel maakt.

Is archery tag een gevaarlijk spel?

Archery tag klinkt natuurlijk best wel als een spel dat gevaren kent. Je schiet immers niet iedere dag op elkaar met pijl en boog. Gelukkig vallen de gevaren erg mee ten opzichte van hoe gevaarlijk het lijkt. De pijlen worden door de flexibiliteit van de boog niet bizar hard afgevuurd en daarbij draagt iedereen een masker tijdens het spelen waardoor je ook niet het gevaar hebt dat iemand een pijl in het gezicht of zelfs in het oog krijgt. Verder is het vooral een kwestie van je gezond verstand gebruiken en vooral je masker ophouden. In alle jaren dat wij archery tag verhuren, hebben we nog nooit iets gehoord over gewonden tijdens het spelen.

Een uitleg van het spelletje archery tag

Op welke plekken kun je archery tag spelen?

Wat is een geschikte plek om archery tag te spelen? Dat is een vraag die we wel vaker krijgen. Bij een goede plek voor archery tag raden we je aan om terug te denken aan de middelbare school tijdens een potje trefbal. Zo zou ook een locatie voor archery tag er ongeveer uit kunnen zien. Zeker niet kleiner dan dat, eventueel groter zou kunnen met een grote groep of met goede schutters. Het veld hoeft niet veel groter te zijn dan een voetbalveld.

Je hebt dus een locatie nodig ter grootte van ongeveer een gymzaal tot een voetbalveld met enkele schuilplekken. Dat kan een boom zijn, een struik, een turntoestel of een snel op te zetten tent. Gebruik vooral je creativiteit!

Archery tag, een hype in opkomst

Wat is het dat archery tag zo leuk maakt? Waarschijnlijk de hele ervaring. Zowel boogschieten als trefbal is iets wat je natuurlijk niet iedere dag doet en deze combinatie heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan. Gelukkig heb je het binnen no-time onder de knie. Daarom kun je bij ons een archery tag huren voor bijvoorbeeld een gymles, een kinderfeestje, een buurtfeest of een familiedag. Het is toegankelijk voor iedereen, hartstikke veilig en toch super spectaculair. Huur dus jouw set en maak kennis met archery tag!