Archery tag in het mooie Limburg

Als je een bijzondere en spannende activiteit zoekt voor je volgende groepsuitje, familiedag, kinderfeestje of teamuitje in het prachtige Limburg, kijk dan niet verder dan archery tag! Bij ons kun je een set huren om op iedere locatie te kunnen spelen in Limburg. Stel een set samen en ervaar de spanning en het plezier van archery tag!

Archery tag set huren

Archery tag set huren

Vanaf €32,- voor 4 personen

Een dag onbeperkt spelen met een boog, masker en 2 pijlen per persoon.

Voor slechts €13,- overal verzonden

Geleverd bij een PostNL-punt bij jou in de buurt inclusief uitleg én retourlabel.

Wat is archery tag Limburg?

Misschien vraag je je af wat archery tag precies is? Archery tag is een combinatie van paintball en trefbal, waarbij teams tegen elkaar spelen met pijl en boog. Dit dynamische spel is minimaal even spannend als paintball, maar dan zonder de blauwe plekken en de rommel. De pijlen zijn uitgerust met foam-tops, waardoor het veilig is om te spelen.

Iedere speler krijgt een boog en pijlen en het doel is om alle tegenstanders uit te schakelen óf alle targets op het bord te schieten. Het team dat dit als eerste doet, wint het spel. Archery tag wordt gespeeld op een veld vol obstakels waarachter spelers dekking kunnen zoeken. Het spel kan zowel indoor als buiten op bijvoorbeeld een grasveld worden gespeeld.

Waarom een archery tag set huren?

Een archery tag set huren bij ons biedt tal van voordelen. Ten eerste, wij verzorgen alles wat je nodig hebt voor een dag vol plezier: bogen, pijlen met speciale foam-tops, maskers voor de veiligheid, en zelfs speluitleg en spelvormen. We kunnen de set overal in Nederland bezorgen, ook in Limburg. We bieden deze service aan voor een uiterst betaalbaar tarief.

Ten tweede, met onze sets kan je het spel zo lang spelen als je wilt. Je kunt dus genieten van een gehele dag vol spannende archery tag battles. Tot slot, omdat je zelf de locatie regelt, heb je de vrijheid om archery tag te spelen waar je maar wilt, zoals in een lokale sporthal, je eigen tuin, of zelfs in een van de prachtige parken in Limburg.

Archery tag strategieën

Hier een aantal tips om je een voorsprong te geven bij je eerste event.

Positie en balans

Positionering is de eerste en misschien wel de meest cruciale strategie in archery tag. Veel spelers vinden het moeilijk om hun pijlen in balans te houden bij het nocken van hun boog. Dit kan echter de manier waarop ze hun pijlen schieten beïnvloeden. Door de boog iets naar rechts te kantelen, kan de pijl op de boog rusten, wat een betere balans geeft en je in staat stelt om beter te richten en te schieten.

Coördinatie tussen lichaam en boog

Een correct schietpostuur kan de coördinatie tussen je lichaam en je boog verbeteren en zo je nauwkeurigheid tijdens het schieten verhogen. Belangrijke punten om op te letten zijn de positie van je romp, hoofd, schouders en ellebogen. Je romp moet rechtop staan, je hoofd moet rechtop staan met je kin parallel aan de grond, en de elleboog van je boogarm moet naar buiten en lichtjes naar beneden wijzen.

Gebruik van maskers

Hoewel archery tag een zeer veilig spel is, is het essentieel om tijdens het spel de aangeboden maskers te dragen. Dit stelt je in staat om je te concentreren op het spel en je vrij over het speelveld te bewegen zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke blessures.

Het vasthouden van de trekbeweging

Bij archery tag gebruik je traditionele bogen. In tegenstelling tot moderne compound bogen die een tandwiel- en katrolsysteem gebruiken om het gewicht voor de gebruiker vast te houden bij volledige trekking, houd je bij traditionele bogen al het gewicht van de boog zelf vast. Als je de boog te lang aanspant, kan je gemakkelijk moe worden, wat je nauwkeurigheid beïnvloedt.

Punten scoren en spelregels begrijpen

Het begrijpen van de spelregels kan ook een effectieve strategie zijn. Volgens de basisregels van archery tag scoor je punten door "hits" en "vangsten". Een "hit" tegen een tegenstander levert 1 punt op, terwijl een "vangst" 3 punten oplevert wanneer de pijl van een tegenstander in volle vlucht wordt gevangen. Ook blijft een speler in het spel en blijft hij spelen als hij met een pijl wordt geraakt.

Bij welke evenementen kun je archery tag spelen?

Archery tag is een geweldig spel om te spelen bij verschillende evenementen. Van bedrijfsuitjes, teambuilding evenementen, vrijgezellenfeesten tot familiedagen - het is altijd een hit. Met minimaal 10 spelers en teams van 5 personen is het een perfecte activiteit voor grotere groepen.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al archery tag spelen, wat het een leuke optie maakt voor een verjaardagsfeestje. Dankzij de speciaal ontworpen veiligheidspijlen en maskers, kunnen ze veilig en zonder zorgen schieten en zich verschuilen achter obstakels, net als hun favoriete actiehelden.

Al met al is archery tag een unieke, spannende en veilige activiteit die steeds populairder wordt. Dus waar wacht je nog op? Huur vandaag nog je archery tag set en maak van je volgende evenement in Limburg een avontuur om nooit te vergeten. Wanneer je denkt dat je er archery tag kunt spelen, is je locatie waarschijnlijk wel geschikt. Je kunt in heel Limburg terecht. Van Maastricht, tot Venlo, van Kerkrade tot Sittard en van Weert tot Roermond en ver daarbuiten.