Archery tag Alkmaar: een unieke ervaring van sport en spanning

Maak kennis met archery tag, een fascinerende activiteit die in Alkmaar gespeeld kan worden. Het spel, een kruising tussen trefbal en paintball, biedt zowel spanning als sportiviteit. Het beste aan dit alles is dat jij de locatie kiest waar de strijd zal plaatsvinden. Bij ons kun je een set huren en wij helpen je op weg met een uitleg van het spel. Vervolgens kun jij alles geheel naar eigen smaak inrichten.

Archery tag set huren

Archery tag set huren

Vanaf €32,- voor 4 personen

Een dag onbeperkt spelen met een boog, masker en 2 pijlen per persoon.

Voor slechts €13,- overal verzonden

Geleverd bij een PostNL-punt bij jou in de buurt inclusief uitleg én retourlabel.

Jouw uitje in Alkmaar

Zie je het al voor je? Je eigen outdoorpark in Alkmaar omgetoverd tot een speelveld waar twee teams tegen elkaar strijden in het spannende spel van archery tag. Je bepaalt zelf waar in Noord-Holland deze gave activiteit plaatsvindt. Of je nu kiest voor een outdoorpark, je achtertuin of een andere locatie, zolang er genoeg ruimte is voor het speelveld en de obstakels, kan archery tag overal gespeeld worden.

Wat maakt archery tag zo spannend?

Bij archery tag worden pijlen afgeschoten in de strijd om het target van de tegenstander te raken. Elke speler is uitgerust met een pijl en boog, maar wees gerust, de pijlen hebben een foam-top die de spelers beschermt tegen blauwe plekken. En de beste bescherming? Het masker dat je gezicht veilig houdt tijdens het spelen. Zo wordt de spanning van paintball gecombineerd met de veiligheid van trefbal.

De regels

Het doel van archery tag is simpel: raak je tegenstander of hun target met jouw pijl. Ben je geraakt door een pijl? Dan ben je af. Het team dat als eerste alle spelers van de tegenpartij of het target heeft geraakt, gaat als winnaars naar huis. De rondes zijn kort en vol adrenaline, waardoor zowel jong als oud de spanning en sport van archery tag kan ervaren.

Een activiteit voor iedere groep

Of je nu een groepsactiviteit voor 8, 12, of zelfs 30 mensen wilt regelen, archery tag in Alkmaar is een absolute aanrader. Van een gezellig uitje met vrienden tot een teambuildingactiviteit met collega's, archery tag brengt iedereen samen. Met de mogelijkheid om verschillende spelvarianten te kiezen, is geen enkele archery tag game hetzelfde.

Jouw archery tag set huren in Alkmaar

Wil je meer informatie over het huren van een archery tag set in Alkmaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Na een uitgebreide instructie van onze ervaren instructeur, ben je helemaal klaar voor de battle. Het enige dat je nodig hebt, is een groep enthousiaste deelnemers en een geschikte locatie in Alkmaar. Dus, ben jij klaar om in de voetsporen te treden van Robin Hood en jezelf te bewijzen als de beste boogschutter van Alkmaar? Laat de pijlen vliegen en beleef een onvergetelijke dag met archery tag!

Wist je dat je in principe overal kunt spelen als er maar ruimte is? In heel Noord-Holland leveren wij. Van Amsterdam tot op Texel!

Veelgestelde vragen

Wat is archery tag precies?

Archery Tag is een team gebaseerd spel dat elementen van boogschieten, paintball en trefbal combineert. Spelers worden onderverdeeld in twee teams met als doel elkaar uit te schakelen door middel van pijlen met schuimen punten of door alle doelen van het tegenovergestelde team te raken. Het is geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar, het spel stimuleert teamwerk, strategisch denken en biedt een leuke, actieve ervaring.

Is archery tag een gevaarlijke sport?

Nee, archery tag is heel veilig. Jullie gezicht wordt beschermd met een masker zodat niemand gewond raakt. De pijlen hebben ook een foam-topped dop.

Wat voor soort boogschieten doen we in archery tag?

In archery tag gaat het niet om traditioneel boogschieten. Het gaat erom elkaar en/of jullie eigen target te raken. Het is heel veel fun!

Ik ben nog nooit gaan boogschieten, is archery tag toch geschikt voor mij?

Zeker, archery tag is geschikt voor iedereen. Hierbij gaat het vooral om de spanning en adrenaline, het is geen probleem als je nog nooit hebt geschoten met pijl en boog.

Ik wil meer informatie over archery tag. Waar kan ik dat vinden?

Uitgebreide informatie over archery tag kan je vinden op onze homepage.

Is er een leeftijdslimiet voor archery tag?

Archery tag is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Houd er rekening mee dat jonge spelers het spannend kunnen vinden.

Kunnen we winnen bij archery tag?

Ja, in feite wordt de winnaar van archery tag het team dat de meeste tegenstanders of doelwitten raakt. Als jullie goed schieten, kun je als winnaars naar huis gaan!

Hoe wordt het gespeeld?

Archery tag wordt gespeeld volgens een reeks basisregels, maar er zijn verschillende spelvarianten die kunnen worden gebruikt om het spel fris en interessant te houden.

Last Man Standing: in deze variant blijft het spel doorgaan totdat er slechts één speler over is, ongeacht het team waartoe hij of zij behoort.

Capture the Flag: teams moeten proberen de vlag van het tegenovergestelde team te pakken en naar hun eigen basis te brengen terwijl ze de tegenstanders en hun pijlen ontwijken.

King of the Hill: er is een "heuvel" (meestal een bepaald gebied van het veld) en het doel van het spel is om de heuvel zo lang mogelijk te bezetten.

Medic variant: elk team heeft een aangewezen 'medic' die spelers kan "genezen" en terug in het spel kan brengen nadat ze zijn geraakt.

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijke spelvarianten van archery tag. Het belangrijkste is dat het spel op een veilige en sportieve manier wordt gespeeld, en dat iedereen plezier heeft.