Archery tag

Archery tag locaties

Het leukste vrijgezellenfeest, kinderfeest, bedrijfsuitje of familiedag organiseren?


Door heel Nederland verzonden

archery tag huren

Waar kan ik archery tag spelen?

Archery tag is een buitenactiviteit bij uitstek. Omdat je met een beetje kracht en techniek een pijl zo tientallen meters verder schiet. Daardoor wil je het liefst flink wat ruimte hebben om te spelen. Het is alleen niet zo dat het indoor onmogelijk is, je hebt alleen wel de ruimte nodig. Voordeel van indoor archery tag is dat je zeker weet dat de pijlen niet al te ver weg vliegen en dat je ze dus altijd terug kan vinden. 

Waar op te letten bij het zoeken van een locatie?

In principe ben je geheel vrij om een locatie uit te zoeken om archery tag te spelen. Echter leert de ervaring dat er wel een aantal factoren zijn die het succes en plezier dat je beleeft tijdens een middagje archery tag kan beïnvloeden.

Ten eerste is het belangrijk te letten op de veiligheid. Het is natuurlijk belangrijk om maskers te dragen zodat er geen pijlen in ogen komen, maar ook kan het handig zijn om een safe zone van zo'n 6 meter af te zetten tussen beide teams.
Ten tweede is het slim om de grootte van het veld af te stemmen op het aantal deelnemers. Bij zowel een te klein als bij een te groot veld is het lastig om het overzicht te houden.

Ten derde is archery tag vooral een buitenactiviteit. Hoewel je ook binnen kunt spelen wordt het vooral buiten gespeeld. Hiervoor kun je in principe ook bijvoorbeeld een parkje of bos gebruiken. Let in dat geval wel op dat je anderen niet lastig valt tijdens het spel.

Ten slotte kan het handig zijn om te kijken naar een locatie waar van zichzelf al obstakels zijn om achter te schuilen.

Archery tag spelen kan bijvoorbeeld:

In het bos
In een grote gymzaal
In park in de buurt
In een bedrijfshal
Op een sportveld

Archery tag kinderfeestje

Met pijl en boog op elkaar schieten met kinderen klinkt misschien heftig, maar archery tag is een populaire activiteit voor kinderfeestjes. Vaak kunnen kinderen vanaf 9-10 jaar prima omgaan met pijl en boog. Dankzij de gezichtsmaskers kan er ook niet al te veel mis gaan qua pijlen in het gezicht. Ook helpt het dat wij met zachte foampunten op de pijlen werken, hierdoor komen de pijlen niet zo heel hard aan. Wel is het belangrijk dat kinderen niet heel dicht op elkaar gaan staan. Daarom is het aan te raden om als ouder/begeleider daar goed op te letten tijdens het spelen. 

Indeling van het speelveld

Het handigst is om een speelveld te verdelen in 3 delen zoals op de afbeelding. Beide teams hebben een eigen veld met daartussen een stukje niemandsland. In het niemandsland of de safe zone mag je niet schieten en telt het ook niet als je geraakt wordt. Je kunt het beste de safe zone zo'n 6 meter breed maken. Zo weet je zeker dat beide teams op voldoende afstand van elkaar staan om niet van te dichtbij geraakt te worden. 

Voor extra speelplezier kan het leuk zijn om obstakels te plaatsen in het veld. Deze zorgen ervoor dat spelers kunnen schuilen voor rondvliegende pijlen, waardoor het moeilijker wordt om elkaar te raken.